header

Beste %naam% ,

Op woensdag 28 december gingen minimaal twintig kinderen in de Buurt- en Speeltuinverening in Kralingseveer aan de slag met (bedrijfs)afval. Veel voorwerpen worden namelijk zomaar bestempeld als afval, terwijl je er nog veel moois van kan knutselen.

Zo kun je van oude kartonnen mappen prachtige vlinders maken en lenen restjes katoen zich goed als versiering op bijvoorbeeld een tas. Juf Monique van Scrap bracht vele dozen 'afval' mee en legde de kinderen uit hoe je er weer wat bruikbaars van kunt maken. Ook was er een voorlichter van Roteb aanwezig, die tijdens het knutselen de kinderen uitlegde hoe het werkt met afval. Wist je bijvoorbeeld dat het 13 jaar duurt zwervend kauwgom verteerd is ? Het was een gezellige, creatieve en leerzame dag !

Dit betrof de laatste activiteit in het kader van de campagne tegen zwerfafval in de deelgemeente Prins Alexander; een campagne die van september t/m december 2011 heeft gelopen. Iedere 2 weken was in een bepaalde wijk minimaal 1 publieksactiviteit gericht op zwerfafval gecombineerd met promotiemateriaal zoals affiches en spandoeken.

     

Deze knutselmiddag werd mede mogelijk gemaakt door Deelgemeente Prins Alexander.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer

Giraffestraat 45

3064 LE  Rotterdam

010-4420779

info@bsvkralingseveer.nl

www.bsvkralingseveer.nl


Terug naar het overzicht