header

Beste %naam%, 


Afgelopen woensdag 20-05-'15 heeft het College van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Rotterdam 'Citylab010' gelanceerd. Citylab010 is de opvolger van het stadsinitiatief. Voordeel van Citylab010 is dat er niet alleen grootschalige projecten, zoals de ijsbaan bij hockeyclub Leonidas, maar ook kleinschalige projecten kunnen worden gerealiseerd. Er is sprake van verschillende deelbudgetten binnen Citylab010, waaronder ook een budget voor duurzaamheid.


Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer heeft in 2014 energiebesparende maatregelen genomen, zoals extra ventilatie voor de koelcel en zoveel mogelijk energiezuinige vriezers en koelkasten aangeschaft. Deze energiebesparende maatregelen hebben in 1 jaar tijd 3.000 kWh aan besparingen opgeleverd. 

De volgende stap in duurzaamheid bij Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer was energieopwekkende maatregelen in de vorm van 12 zonnepanelen op de blokhut in januari 2015. Na 4 maanden is er meer dan 900 kWh electriciteit opgewekt. Als u op onderstaand icoon drukt, wordt automatisch de omvormer van de zonnepanelen uitgelezen en ziet u wat de zonnepanelen op de blokhut hebben opgeleverd.

Uiteindelijk is het doel om net zoveel energie op te wekken als dat Buurt- en Speeltuinvereniging verbruikt. Dit betekent dat er meer energieopwekking zal moeten plaatsvinden, er is al het maximale bespaard. Buurt- en Speeltuinvereniging heeft dan ook de wil om 48 extra zonnepanelen te gaan plaatsen.

Inmiddels zijn er verschillende fondsen en sponsoren aangeschreven voor deze extra 48 zonnepanelen. Een aantal fondsen heeft positief gereageerd op dit initiatief, maar ook Gemeente Capelle aan den IJssel en Rabobank Rotterdam hebben hun toezeggingen gedaan. De bijdrage vanuit de verschillende fondsen, Gemeente Capelle aan den IJssel en Rabobank Rotterdam bedraagt bij elkaar € 5.000.

Omdat deze € 5.000 onvoldoende is om 48 zonnepanelen aan te schaffen heeft Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer een aanvraag ingediend bij Citylab010 gedaan. De naam van dit plan is: 'Zon voor kWh neutraal fris en ijs'. Inmiddels is dit plan zichtbaar op internet via www.citylab010.nl Als u meer informatie wil over dit plan, klik dan hier

Reageer op dit plan want hoe meer reacties er komen des te groter de kans dat ook Gemeente Rotterdam het initiatief van zonnepanelen ondersteund. Klik hier voor uw reactie.

 

Met vriendelijke groet,


Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer

Giraffestraat 45

3064 LE  Rotterdam

010-4420779

info@bsvkralingseveer.nl

www.bsvkralingseveer.nl

Terug naar het overzicht