header

Beste %naam%, 


Voorspellingen geven aan dat het energieverbruik in 2050 zal zijn verdrievoudigd. Tegen die tijd zijn de fossiele brandstoffen (onder andere olie en gas) grotendeels uitgeput. Met elkaar zullen we dan ook op zoek moeten gaan naar meer duurzame energiebronnen. De beste voorbeelden zijn de zon en de wind.


Het koelen van het fris en ijs voor de bezoekers van Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer kost aardig wat stroom. Graag willen we beginnen met de zon als duurzame energiebron en mogelijk later de wind. Middels zonnepanelen gaan we stroom opwekken om uw fris en ijs koel te houden ! We willen u graag vragen ons hierbij te helpen.

Het nieuwe clubgebouw 'Plexat' van mei 2013 heeft een groot dak, plek zat voor zonnepanelen. Dit dak ligt echter vlakbij het hoofdveld van voetbalclub CKC. Omdat stuiterende voetballen niet bevorderlijk zijn voor de levensduur van de zonnepanelen is er voor gekozen om op de nieuwe blokhut , die op 7 november  officieel is geopend, vol te leggen met zonnepanelen.  De 12 zonnepanelen zorgen voor een opbrengst rond 2.700 kW per jaar stroom voor de koeling van het fris en het ijs. De besparing op de energierekening is hard nodig om de contributie en entreeprijs laag te houden.
 

 
De kosten van het aanbrengen van de zonnepanelen, graven van kabels en een omvormer zijn inclusief BTW EUR 6.900. Inmiddels heeft het bestuur van Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer een aantal fondsen en goede doelen benaderd en is er een eerste schriftelijk toezegging ontvangen van een fonds, maar ook uw steun kunnen we niet missen !

Vindt u het leuk om deze actie te steunen ? Dit kunt u doen door naar onze actiepagina, www.doneerdezon.nl/project/bsvkralingseveer ,  te gaan en:
 
1. Een donatie te doen (en kans maken op leuke prijzen);
2. Een geheel vrijblijvend 'zonnepanelenadvies' op te vragen bij het bedrijf Sungevity, om te kijken of uw dak ook geschikt voor zonnepanelen is en hoeveel u zou kunnen besparen. Per aanvraag ontvangt Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer € 5,00. Sungevity is in staat om geheel vanaf satelietbeelden en met de telefoon u te adviseren, er komt dus niemand bij u aan huis;
3. Zelf, met fikse groepskorting, over te stappen op zonne-energie. Per bestelling ontvangt Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer 1/3 zonnepaneel. 3 bestellingen van zonnepanelen is daarmee 1 zonnepaneel voor Buurt- en Speeltuuinvereniging Kralingseveer.
 


Sungevity combineert financiële winst met maatschappelijke winst en ondersteunt om die reden ons initiatief. Zij biedt leden, vrienden, omwonenden en sponsors van BSV Kralingseveer tijdelijke een fikse groepskorting als men zich voor 7 februari 2015 aanmeldt op 
www.doneerdezon.nl/project/bsvkralingseveer.  We roepen van harte op om ook uw vrienden en bekenden uit te nodigen om deel te nemen. Binnen deze actie geldt namelijk: hoe meer deelnemers voor 7 februari 2015, hoe meer korting !

Geheel online kunt u de voortgang van onze actie volgen op www.doneerdezon.nl/project/bsvkralingseveer
 
Al het geld wordt beheerd door Stichting Doneer de Zon en zal alleen worden besteed aan duurzame energie bij ons ! 
 
Doneert u de zon voor ijs en fris ?

 
Met vriendelijke groet,


Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer

Giraffestraat 45

3064 LE  Rotterdam

010-4420779

info@bsvkralingseveer.nl

www.bsvkralingseveer.nl

Terug naar het overzicht