header

Beste %naam%, 

 

Jaarlijks worden speeltoestellen bij Buurt- en Speeltuinvereniging op verschillende aspecten gecontroleerd door een externe instanties. De algehele technische staat, voldoende valgrond en zaken als vingerbeknelling zijn voorbeelden waar de speeltoestellen op worden gecontroleerd om te voldoen aan het Attractiebesluit. Het hoofddoel van het volledige Attractiebesluit is eenvoudig;  een veilige speelomgeving voor kinderen.

Het bestuur van Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer neemt deze rapporteren dan ook zeer serieus en is in overleg gegaan met de Deelgemeente Prins Alexander en Gemeente Rotterdam welke speeltoestellen op welk moment volgens welke tijdlijn voor preventief groot onderhoud in aanmerking komen. In de speeltuin van Buurt- en Speeltuinvereniging staan speeltoestellen van verschillende leveranciers, met soms verschillende onderleveranciers per speeltoestel. Dit alles maakt het niet eenvoudig, maar ook niet onoplosbaar. De totale vervangingswaarde van alle speeltoestellen is rond de EUR 350.000.

Bewust is gekozen om in het naseizoen het preventief groot onderhoud te starten om zo weinig mogelijk speelplezier te ontnemen bij de kinderen. Doelstelling is ook om al het preventief groot onderhoud zeker voor het voorjaar te hebben afgerond.

Inmiddels is bij 1 van de 5 speeltoestellen die voor groot onderhoud in aanmerking kwam, grotendeels uitgevoerd.  De klim- glijcombinatie voor de voetabalkooi  heeft als eerste haar preventief groot onderhoud gehad. Een aantal zaken zoals loopbruggen, houten plateaus en 2 nieuwe klimkettingen zijn vervangen bij dit speeltoestel.

De 5 andere speeltoestellen komen op een later moment voor preventief groot onderhoud in aanmerking.


Met vriendelijke groet,


Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer

Giraffestraat 45

3064 LE  Rotterdam

010-4420779

info@bsvkralingseveer.nl

www.bsvkralingseveer.nl

Terug naar het overzicht