De ijsbaan met 125 meter gekleurde LED-verlichting

16-01-2013

Van 1 oktober 2012 tot en met 30 december 2012 was er een sponsoractie bij de Plus Supermarkten in Capelle aan den IJssel \ Slotlaan en Capelle aan den IJssel \ Puccinipassage. Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer heeft meegedaan aan deze sponsoractie voor een natuurijsbaan met LED-verlichting.

Hoe werkte het ?

Bij iedere 10 €uro aan boodschappen ontving u aan de kassa een sponsorvoucher. Met dit sponsorvoucher kon u Buurt- en Speeltuinvereniging steunen. 

Op woensdagavond 16 januari 2013 was het bestuur van Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer uitgenodigd door beide Plus Supermarkten om het sponsorbedrag symbolisch in ontvangst te nemen. De sponsoractie heeft een bedrag opgeleverd van meer dan € 1.600 ! Het bestuur van Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer dankt alle sponsorende huishoudens oprecht voor het doneren van het voucher aan de Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer. Wij zijn blij met gedoneerde 8.200 vouchers en natuurlijke beide supermarkten die dit royale gebaar hebben gemaakt naar vele verenigingen.

Andere sponsors en levering van ijsbaan en LED-verlichting

Naast de sponsoring van de 2 Plus Supermarkten heeft de Deelgemeente Prins Alexander en Stichting Opzoomer mee ook een bijdrage geleverd voor de ijsbaan en LED-verlichting.

De ijsbaan van 15 bij 25 meter en de 125 meter gekleurde LED-verlichting voor op het grasveld is al afgeleverd door de verschillende leveranciers.  Inmiddels zijn er ook opslagkisten gemaakt door een vrijwilliger, zodat de spullen netjes, droog en zonder schade kunnen worden opgeborgen. Ook tijdens de bouw van het nieuwe clubgebouw kan er bij vorst worden geschaatst, aangezien de schaatsbaan zich niet op het bouwterrein bevindt, maar op het toegankelijke gedeelte van de speeltuin op het grasveld.

30.000 liter Water

Aangezien de ondergrond van het grasveld niet geheel vlak is (bolvorming, waarbij het middelpunt van het grasveld het hoogste punt is) vanwege afvoer van hemelwater is er gekozen voor een 'bakconstructie' voor de ijsbaan. Dit betekent een aaneengesloten zeil van 25 meter bij 15 meter met een 10 cm opstaande rand die wordt gevuld met water. Een inhoud van ongeveer 30.000 liter water ! Een dergelijke hoeveelheid water loopt niet in 1 dag uit de kraan. Zeker niet met de geringe waterdruk vanwege bouwwerkzaamheden (Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer maakt  nu gebruik van een noodwatervoorziening in de tijdelijke huisvesting). Gelukkig is er een goed contact met de brandweer deze wil Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer graag helpen. De Brandweer kan wat sneller pompen dan de kraan in de Tijdelijke Huisvesting loopt.

Versnelde vergunningsprocedure

Aangezien er vorst voor deze ijsbaan noodzakelijk is en niemand lang van te voren weet wanneer het gaat vriezen, maar een vergunningsprocedure wel lang duurt, voorzag het bestuur een praktisch probleem. Inmiddels is er overeenstemming bereikt tussen Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer, Gemeente Rotterdam en Deelgemeente Prins Alexander om een versnelde vergunningsprocedure te kunnen doorlopen. Immers een verstrekte vergunning als het weer dooit na een vorstperiode is in niemands belang en komt zeker het schaatsplezier niet ten goede. Met een versnelde vergunningsprocedure is hier een praktische oplossing voor gevonden.

Planning

Helaas zijn de weergoden nog niet echt met ons. Het weer in combinatie met de planning van de nieuwbouw in begin 2013 maakt dat de ijsbaan in 2013 niet is opgezet. De winter van 2014 is een zeer zachte winter met minder dan in totaal 5 geringe nachtvorstdagen en dan ook nog verspreid over de winter; niet aangesloten.

Sterke armen

Het aaneengesloten zeil van de ijsbaan weegt omstreeks 300 kilo. Bij het plaatsen op het grasveld van de speeltuin heeft Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer om die reden behoefte aan een aantal sterke armen. Mocht u mee willen helpen met het opzetten van de ijsbaan (het juist neerleggen van het aaneengesloten zeil op het grasveld) als de weeergoden ons wel gunstig zijn gezind, stuurt u dan een mailtje naar info@bsvkralingseveer.nl met uw adresgegevens en telefoonnummer of laat een contactformulier achter op onze website. Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer maakt graag van uw sterke armen gebruik.

De leus is immers: 'Buurt- en Speeltuinvereniging voor de kinderen van de leden door de leden '. Deze leus is ook van toepassing bij een ijsbaan.