De olifant is niet meer, leve de handgraafmachine

13-01-2012

Na 40 jaar trouwe dienst is de olifant niet meer. Vroeger waren 40 dienstjaren een garantie voor 70% pensioen (misschien weet u het nog wel 1,75% per dienstjaar, bij 40 dienstjaren was dat 70%) tegen het laatst verdiende loon. Tegenwoordig middelloon, AOW bij 67 jaar, fiscalisering van de AOW. Niets lijkt meer zeker, alleen de zekerheid dat niets blijft.

Als Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer zijn wij zeker in voor nieuwe zaken, maar behouden wij graag het goede. Zo ook een welverdiend afscheid van onze gietijzeren olifant; het historisch laatste stukje speeltoestel in de speeltuin. De Buurt- en Speeltuinvereniging respecteert wél de 40 trouwe dienstjaren.

In 2006 / 2007 is de speeltuin totaal vernieuwd qua speeltoestellen, een investering ter grootte van een bedrag met 6 cijfers (voor de komma in €). Strengere eisen noopten daartoe. Een laatste toestel dat mocht blijven bestaan tijdens de herinrichting van de speeltuin was het enkelvoudig veertoestel; een veerolifant. Wij hebben dan ook met respect en een laatste groet de olifant na meer dan 40 jaar trouwe dienst uit de speeltuin geleid.


Tijdens gesprekken met Buurt- en Speeltuinwerk (BSW) te Rotterdam was deze stichting bereid om voor deze trouwe olifant 2 nieuwe speeltoestellen te sponsoren namelijk een dubbelvoudig veertoestel en een handgraafmachine. Afgelopen week zijn beide speeltoestellen geplaatst in de speeltuin. 


Wij hopen in het nieuwe seizoen dat vele kinderen van deze nieuwe speeltoestellen kunnen genieten en bedanken BSW Rotterdam voor de sponsoring.